xFLOWer

Blog

Átlátható folyamatok a logisztikában beszerzési rendszerrel

Bármilyen profilú vállalatról legyen szó, a beszerzés – a logisztika egyik alappilléreként – nélkülözhetetlen része a zökkenőmentes és hatékony működésnek. A különböző eszközök, berendezések, alapanyagok, termékek vagy egyéb inputok rendelkezésre állása és elérhetősége nem ütközhet akadályba, hiszen az komoly problémát okozhat a vállalat működésében, és a költségeket is jelentősen megemelheti. Egy professzionális beszerzési rendszer alkalmazásával átláthatóvá, gördülékennyé és költséghatékonnyá tehető a beszerzés folyamata.

A hatékony beszerzési rendszer egyik kulcsa az előkészítés és az utókövetés

Amennyiben a beszerzés teljes ciklusa szoftveres támogatást élvez, vagyis az előkészítésre és az utókövetésre is kiterjed, sokkal könnyebb a folyamatot a vállalat igényeire szabni, ami különösen abban esetben játszik jelentős szerepet, ha ezek az igények folyamatosan változnak. A szoftveres beszerzési rendszer gondoskodik róla, hogy az előre tervezett eredmények megvalósuljanak, hiszen nyomon követi, átláthatóvá teszi, és adott esetben automatizálja a folyamatokat, jóváhagyásokat.

Automatizmus és rugalmasság

A beszerzési rendszer automatikusan végzi el a rutinfeladatokat, ugyanakkor bármikor rugalmasan alakítható, igazítható az aktuális körülményekhez, ha a folyamatossághoz éppen erre van szükség. Ezzel nemcsak időt, hanem költségeket is megtakaríthatnak a vállalatok, továbbá a humán-erőforrásra is kevesebb teher rakódik. A logisztika akkor működik megfelelően, ha az áru (illetve eszközök, alapanyagok vagy egyéb inputok), az idő, a hely, a mennyiség, a minőség és a költség pont megfelelő, és ehhez elengedhetetlen egy rugalmas, az állandó mellett a változó tényezőkhöz maximálisan igazodó korszerű, digitális háttér.
beszerzési rendszer
workflow szoftver blog cikk

SOP vagy workflow szoftver?

A vállalati back office folyamatok standardizálására népszerű megoldás a Standard Operating Procedure (SOP) dokumentumok használata, azonban egy workflow rendszerrel mindez még hatékonyabbá is tehető.

Elolvasom
Projekt menedzsment szoftver

Miért használjon projekt menedzsment szoftvert?

Minden sikeres cég számára elengedhetetlen a hatékonyság, ezért fontos, hogy olyan szoftveres megoldást használjon, amely megkönnyíti a napi munkát. Az xFLOWer projekt menedzsment szoftvere automatizált rendszerbe szervezi az elvégzendő feladatokat, és támogatja az együttműködést.

Elolvasom
Döntéstámogatás

Döntéstámogató rendszer

Mind a versenyszférában, mind az államigazgatásban döntések születnek. Ezen döntéseket vezérelni, követni és a külső vagy belső auditorok számára – a döntéshozók érdekében is – dokumentálni kell. Egy workflow rendszer ehhez nyújt megfelelő segtíséget.

Elolvasom