Pénzügy - a vállalat motorja

Egy cég működését alapvetően meghatározza, hogy a pénzügyekkel kapcsolatos feladatokat milyen hatékonysággal és átfutási idővel hajtják végre, hiszen ez jelentős kihatással van a cashflowra.
Az xFLOWer akadálymentesíti és automatizálja ezeket a folyamatokat, ezzel valódi versenyelőnyt teremtve!

Felgyorsult pénzügyi folyamatok

A felgyorsult üzleti világban egyetlen nap is rengeteget számít.
A pénzügyi osztályon dolgozó kollégák hálásak lesznek, mikor az xFLOWer leveszi vállaikról a felesleges terheket.

icon png
01

Pontos lekövetés, az elsőtől az utolsó lépésig

A beszerzéstől a kifizetésig rengeteg olyan apró mozzanat van, mely jóváhagyásokat és döntéseket igényel, az átlátható folyamatok pedig töredékére csökkentik a feldolgozási időt.

A beszerzéstől a kifizetésig rengeteg olyan apró mozzanat van, mely jóváhagyásokat és döntéseket igényel, az átlátható folyamatok pedig töredékére csökkentik a feldolgozási időt.

Bővebben
icon png
02

Számlák, kintlévőségek, és igénylések kezelése centralizáltan, egyetlen helyről

Nincs szükség 3-4 különböző felület böngészésére, hiszen a számlázó és NAV integrációk segítségével az összes bejövő és kimenő pénzügyi művelet azonnal megtekinthető.

Nincs szükség 3-4 különböző felület böngészésére, hiszen a számlázó és NAV integrációk segítségével az összes bejövő és kimenő pénzügyi művelet azonnal megtekinthető.

Bővebben
icon png
03

Hibátlan kimenet, automatizált dokumentumgenerálással

Nincs szükség többé a CTRL, a C és V betűk koptatására, hiszen az xFLOWer a kiválasztott sablonok segítségével automatikusan generálja a tökéletes dokumentumokat, minden egyes alkalommal.

Nincs szükség többé a CTRL, a C és V betűk koptatására, hiszen az xFLOWer a kiválasztott sablonok segítségével automatikusan generálja a tökéletes dokumentumokat, minden egyes alkalommal.

Bővebben
img
img

Számlakezelés

A kifizetendő számlák jóváhagyása a legtöbb esetben több szereplős, és meglehetősen lassú átfutású folyamat, ráadásul a különböző prioritások kezelése tovább bonyolítja ezeket.

NAV integrációnk segítségével a számlák adattartalma automatikusan kinyerhető, ezután pedig azok érkeztetése, ellenőrzése és jóváhagyása is automatizálható.

Így például különböző jóváhagyási forgatókönyvek alakíthatóak ki szervezeti egységenként, költséghelyenként, de a visszatérő, azonos típusú számlák akár beavatkozás nélkül is jóváhagyásra kerülhetnek.

A számlakezelés összetett lépésekből épül fel, mi pedig az átláthatóságban és automatizálásban hiszünk.
Éppen ezért az összes ezzel kapcsolatos folyamatot kombináltuk, és egy önállóan is megálló számlakezelő rendszert alkottunk meg az xFLOWer alapjain.

Kintlévőség kezelés

A felszaporodott kintlévőségek lelassítják a szervezeti fejlődést, ráadásul folyamatosan visszatérő fejtörést okoznak.

Szakembereink olyan vállalatspecifikus, digitalizált folyamatokat építenek fel, melyek figyelmeztetik az érintett partnerek kapcsolattartóit, vagy akár azonnal e-mailt és SMS-t küldenek ki, emberi beavatkozás nélkül.

A fentieket további funkcionalitással egészíthetjük ki, különböző értesítést kaphatnak a rendszeres tartozók, a VIP ügyfelek, vagy bármely, előre meghatározott csoportba besorolt címzett.

Az xFLOWer az értesítők kiküldése után előre meghatározott idő szerint ellenőrzi, hogy teljesültek-e a kifizetések - majd ennek megfeleően új folyamatokat indít.

img
img

Költségelszámolás

icon png

Bizonylatok kezelése

A bizonylatkezelés nagy mennyiségű manuális, adminisztrációval jár, amely jelentősen növeli a bérterheket. A bizonylatok érkeztetése, ellenőrzése, továbbküldése és jóváhagyása azonban egységes rendszerben kezelhető, előre kialakított, egyedi folyamatok mentén.

icon png

Igénylések kezelése

A céges költségtérítések igénylése több szereplő együttes munkáját igénylik. Bizonyos munkakörökhöz csak adott típusú és mértékű költségek igényelhetők, míg egyes költségek mérlegelés alapján jóváhagyhatók vagy elutasíthatók. Minden munkavállaló és vezető számára egységes, testre szabható felületet biztosítunk, amely mögött egyedileg kialakított elszámolási folyamatok állnak.

icon png

Igények jóváhagyása, akár automatikusan

Az xFLOWer gondoskodik róla, hogy minden költségigény a megfelelő jóváhagyóhoz kerüljön!, és akár automatikusan ellenőrizze a jóváhagyandó igényeket, majd jóváhagyja, esetleg elutasítsa azokat az előre beállított szempontok szerint.

Automatizált számlázás, számlázó integráció

Miután az különböző pénzügyi műveletek során felmerülő összes adat a rendelkezésünkre áll, evidens, hogy ne csak a beérkező számlákkal tudjunk műveleteket elvégezni, de a folyamat másik oldalát, a számlázást is egy helyről indíthassuk.

Az xFLOWer integrációs lehetőségeinek hála csaknem bármely számlázó programmal kialakítható a szükséges adatkapcsolat, a legelterjedtebb rendszerekkel (pl szamlazz.hu) pedig már azonnal működő megoldást tudunk biztosítani.

NAV integráció

Magyarországon az összes, belföldi adóalanyok közötti ügyletről adatot kell szolgáltatni a NAV felé, függetlenül az áfa összegétől, így az összes, belföldi vállalkozás számára kiállított számlát jelenteni kell.

Így a NAV online felületéről adatkapcsolatunk segítségével bármikor elektronikusan lekérdezhető az összes Magyarországon, vállalatra kiállított számla.

A fenti segítségével immáron nincs szükség arra, hogy a számlákból kézzel vagy valamilyen karakterfelismerő (OCR) eszközzel jusson hozzá az adataihoz.

xFLOWer az e-mailen vagy postán érkezett számlákhoz automatikusan kinyeri a NAV online-ban elérhető adatokat, így munkatársainak nem kell adatrögzítéssel foglalkozni, az elgépelésből adódó hibázási lehetőség pedig nullára csökken.

Automatikus riportok = gyorsabb üzleti döntések

Mivel minden adat a rendelkezésünkre áll, könnyedén készíthetünk olyan automatizált riportokat, melyekből azonnal láthatóak a jól teljesítő, esetleg gyengébb területek, de ügyfeleink fizetési hajlandóságát is azonnal átláthajtuk.

A fentiek tükrében minden eddiginél gyorsabban hozhatunk meg olyan üzleti döntéseket, melyek segítenek a pénzügyi folyamatok további optimalizálásában, vagy akár a meglévő partner és ügyfélkapcsolatok újragondolásában.

Hogyan oldottuk meg ügyfeleink problémáit?

Inspirálódjon esettanulmányainkból!