Erőforrástervezés

Erőforrástervezés

Kivitelezési projektek - tervezés és kontrolling

A kivitelezési projektek tervezése és kontrollingja is folyamatokra épülő tevékenység. Megközelítésünkben három fő területen alkalmazható a workflow rendszer ilyen esetekben: költségtervezés, erőforrástervezés, költségek tervezése és kontrollingja. A költségek tervezése esetében a rendszerben összekapcsolódnak a tervezett erőforrások és a hozzájuk kapcsolódó költségek, azaz a rendszer az egyes erőforrások költségeit tételesen is képes automatikusan számítani. A költségek mellett az erőforrások tervezésére is nagy hangsúlyt fektethetünk: a rendszerben emberi erőforrás, alvállalkozók, eszközök, járművek, gépek és berendezések stb. adatai is nyilvántarthatók. Amikor bármilyen erőforrás egy adott időszakban nem áll rendelkezésre, akkor a rendszer már a tervezési fázisban jelzi az erőforrás hiányát. Ha az erőforrás az adott időszakban rendelkezésre áll, akkor a megfelelő metrikák alapján a rendszer kiszámolja ezek projektre vetített költségeit is.
A megtervezett erőforrások és költségek a projekt teljes időtartama alatt valós időben is nyomon követhetők a beérkezett projektszámlák és további bizonylatok vagy igazolt költségek alapján. A rendszer automatikusan jelez, ha a valós és tervezett költségek között eltérést talál, akár minden egyes számla esetében. Az esetlegesen túlárazott számlák így nem kerülhetnek ellenőrizetlenül kifizetésre, ehelyett lehetőség nyílik egyeztetésre vagy a számla visszaküldésére, ha az nem megfelelő.

Előnyök

Költségtervezés folyamatai

Egy projekt tervezett és valós költségei eltérhetnek, azonban ha ezen eltéréseket későn vesszük észre, akkor az az egész projekt nyereségességét veszélyeztetheti! Ismerje meg az xFLOWer projekttervezés modulját és kövesse valós időben projektköltségeit – tervezéstől a kifizetésig!

Elszámolások folyamatai

Projekt elszámolási feladatok bármikor keletkezhetnek, akár a projekt befejezése előtt is. Amennyiben az elszámolás nem kellően kontrollált folyamatok mentén valósul meg, úgy fennáll a veszélye, hogy “kifutunk” az előirányzott költségkeretből. Előzze meg a bajt az xFLOWer projekt workflow segítségével, és kövesse nyomon valós időben projektjei pénzügyi állapotát!

Erőforrástervezés folyamatai

Kivitelezési, szolgáltatási projektek esetében többféle erőforrás tér és időbeli tervezése is elengedhetetlen. Mindezen erőforrásokhoz természetesen költségeket is szükséges rendelni, hogy teljességében összeálljon a projektterv, valamint még sok egyéb részlet kidolgozása is szükséges.

Erőforrástervezés xFLOWer-rel

Költségtervezés - megtérülés és transzparencia

Kivitelezési projektek során előfordulhat, hogy a tervezett és valós költségek különbsége elviszi az elvárt megtérülést, vagy annak egy részét. xFLOWer-rel nem csak megtervezni lehet a projektek költségeit, hanem folyamatosan, akár a bizonylatok szintjén is nyomonkövethetők a kifizetések, akár időarányosan is. Így azonnal látható, hogy mely költségek lesznek magasabbak, mint a tervezett és meghozhatók a szükséges intézkedések, így elkerülve a projekt veszteségbe fordulását. Mivel a projekt állása pénzügyi és a megvalósítás oldaláról is valós időben látható, a teljes transzparencia is minden esetben biztosított.

xFLOWer felhő alapú vállalatirányítási rendszer

Komplex erőforrástervezés

Kivitelezési, szolgáltatási, karbantartási vagy egyéb projektek esetében szükséges erőforrásokat rendelni a projekthez: emberek, eszközök, járművek, szállás, és így tovább. A részletek kidolgozása azonban nehézkes lehet: ki tudja a legjobban elvégezni az adott feladatot? Melyik jármű szabad az adott időszakban? A szabad jármű alkalmas a feladat ellátására? Milyen eszközök szükségesek a projekt kivitelezéséhez? Mikor? Ezek rendelkezésre állnak az adott időszakban? És még egy sor hasonló kérdés pontos megválaszolása szükséges a projektek kivitelezéséhez és zökkenőmentes végig viteléhez. Az xFLOWer projekt workflow modulja pontosan e kérdésekre adhat választ, üzleti folyamatok mentén kialakított projekttervezési funkciókkal, amelyek testreszabottan kerülnek kialakításra.

xFLOWer projekt workflow

Kontrollált projektköltségek

A tervezett projekt költségekkel szemben a megvalósítás során felmerülhetnek olyan költségek is, amelyekkel eredetileg nem számoltunk, illetve az eredeti költségek a vártnál magasabbak lehetnek. Ugyanakkor gyakori, hogy egy a tervezettnél magasabb költség már kifizetésre került, mire a problémát észleli a vezetőség vagy a projekt felelőse. Ebben segít az xFLOWer projekt workflow: egyrészt valós időben mutatja meg a projekt aktuális költségeit, másrészt támogatja a költségszámlák kezelését illetve az előzetesen tervezett projektköltségekből automatikusan “levonja” a ténylegesen felmerült költségeket. Így mindig aktuális képet kaphatunk a projektköltségek állásáról és megelőzhetjük a túlzott költségek viselését. A projekt költségkerete a megkötött szerződés alapján, akár automatikusan is meghatározható így már a projekt indítása előtt láthatjuk azt a szerződés szerinti keretösszeget, melyet a projekt során felhasználhatunk. A rendszerben rögzítésre kerülő költségszámlák összegét a rendszer ebből keretösszegből levonja, és mindig mutatja az aktuális különbséget a két érték között.

Projekt menedzsment szoftver

Lorem ipsum dolor sit amet makbet dükben incsom du a haventuritom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam eget viverra nibh, ut facilisis arcu. Sed vehicula consectetur ante ut molestie. Aliquam euismod nunc quis consequat luctus. Morbi eu congue sem, id varius mi. Donec placerat feugiat leo, sed fermentum nibh. Proin non elit vel nisl tristique lacinia. Nulla varius est et odio vestibum. quis mollis dui mattis. Sed tristique varius purus fermentum rutrum. Pellentesque augue lacus, pellentesque sit amet.

Projekt menedzsment szoftver

Lorem ipsum dolor sit amet makbet dükben incsom du a haventuritom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam eget viverra nibh, ut facilisis arcu. Sed vehicula consectetur ante ut molestie. Aliquam euismod nunc quis consequat luctus. Morbi eu congue sem, id varius mi. Donec placerat feugiat leo, sed fermentum nibh. Proin non elit vel nisl tristique lacinia. Nulla varius est et odio vestibum. quis mollis dui mattis. Sed tristique varius purus fermentum rutrum. Pellentesque augue lacus, pellentesque sit amet.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

    Felhasználási esetek

    Kárbejelentések kezelése Workflow-val

    Ügyfelünk Magyarország egyik meghatározó biztosítótársasága. Lakásbiztosításra szerződött ügyfeleik számára assistance szolgáltatást is kínálnak a klasszikus biztosítási szolgáltatásokon túlmenően; azaz ha például egy ügyfélnél valamilyen káresemény történik, akkor a biztosító azonnal intézkedik a kár elhárítása érdekében.

    Elolvasom