Szabadság és munkaidő nyilvántartás

Átlátható szabadságolás, egyszerűbb helyettesítés.

A kollégák munkaidejének pontos nyilvántartása a napi munkavégzés és szolgáltatás teljesítés a projektek során meghatározó fontossággal bír. Ugyanígy lényeges, hogy a szabadság igények jóváhagyása, kiadása illetve a mindenkori helyettesítések szervezése is átlátható, tervezhető maradjon. Az xFLOWer azonban többet nyújt - akár automatikusan kezeli a helyettesítéseket munkaterhelés, képességek és rendelkezésre állás figyelembe vételével.

Miért ezt a munkaidő és szabadságtervező rendszert válassza?

A szervezett munkavégzés fenntartásához és a projekthatáridők betartásához szükséges a munkaidő és szabadságolás tervezése és pontos nyilvántartása úgy, hogy az minél kevesebb adminisztratív terhet jelentsen a terület felelőseinek. A nyilvántartások és a kapcsolódó folyamatok kezelése manuálisan célszerűtlen és költséges, erre kínál automatizált megoldást a modul. Az xFLOWer Cloud szabadság és munkaidő modulja mindezeken túlmenően támogatja a szabadságigények jóváhagyását meghatározott vezetői szinten, illetve ezek nyilvántartását is elvégzi.

Az xFLOWer egy magyar fejlesztésű munkafolyamatkezelő, ügykövető rendszer, melyet ma már a világ számos országában használnak. xFLOWer munkaidő és szabadság nyilvántartás modulja magyar és külföldi cégvezetők tapasztalatai alapján nyerte el mai funkcionalitását. A legtöbb munkaidő és szabadság nyilvántartás rendszerrel ellentétben ez nem csak egy egyszerű nyilvántartó, melyben státuszok és határidők állíthatóak, hanem egy sokkal összetettebb, de mégis egyszerűen használható megoldásrendszer.

A legterjedtebb nyelvek mellett az xFLOWer munkaidő és szabadság nyilvántartás modulja magyarul is használható.

 

Workflow KERETRENDSZER

Az xFLOWer munkaidő és szabadság nyilvántartás modulja egy olyan keretrendszert biztosít, mely azonnal tartalmazza a működéshez legfontosabb üzleti folyamatokat és törzsadatokat, de ezek gyorsan testre szabhatóak akár a bevezetés szakaszában, akár később bármikor módosíthatóak, bővíthetők!

Az xFLOWer Cloud egy felhő alapú szolgáltatás, de tulajdonképpen „csak” egy alapkeretet biztosít ahhoz, hogy olyan vállalati környezetet hozzon létre magának, amelyben nem kell minden negyedévben egy új szoftveres megoldás kiválasztásán törnie a fejét. Nézze meg az xFLOWer Cloud kínálatát. Az xFLOWer szabadság és munkaidő nyilvántartás modulja bevezetésével ezekhez a modulokhoz Ön is bármikor hozzáférhet: ha most van szüksége rá akkor most, ha csak később akkor ezek az xFLOWer Cloud kereteibe pillanatok alatt beemelhetőek utólag is.

Az xFLOWer munkaidő és szabadság nyilvántartás modulja a kisebb magyar vállalatoktól kezdve a nemzetközi nagyvállalatokig komoly referenciákkal rendelkezik.

 

Munkaidő nyilvántartási FOLYAMATOK

xFLOWer munkaidő és szabadság nyilvántartás modulban mindent folyamatok vezérelnek, ezekhez dokumentumok kapcsolódhatnak. A folyamatok lépésről lépésre vezetik végig a munkatársakat az ügyintézési tevékenységeken, így véletlenül sem maradhat el semmilyen munkaidő kezeléshez kapcsolódó ügyintézési tevékenység.
 

Ezen túlmenően az xFLOWer Cloud további moduljai a munkaidő nyilvántartási folyamatokon, dokumentumokon, és egyéb operatív folyamatokon túl akár az ügyfelek teljes operatív életciklusát kezelik:

Ön dönti el, hogy milyen munkaidő kezelési folyamatokat fog használni: alapértelmezésben néhány alapvető munkaidő és szabadságkezelési, jóváhagyási folyamat bevezetését javasoljuk, természetesen az Ön igényeinek megfelelően paraméterezve.

 

HR TÖRZSEK

Az xFLOWer Cloud alapkiépítésben is tartalmazza a HR törzsek kezelését, de azt Ön határozhatja meg, hogy az alapadatokon kívül milyen további adatokat szeretne kezelni. Így felveheti a munkavállalók bármilyen jellemzőjét - akár lábméretét, nyelvtudását, gyerekeinek számát vagy épp a feleség foglalkozását vagy politikai kapcsolatait.

Amennyiben Önnek már vannak törzsadatai (pl.: más rendszerekben), akkor lehetőség van ezen informatikai rendszerekkel interface kapcsolatokat kialakítni, így az xFLOWer felületén nem kell ismételten rögzítenie a munkavállalókat.

Ha Ön nem csak "sima" HR törzset szeretne kezelni (név, cím, telefon), hanem speciális adatai vannak, akkor sincs akadálya az xFLOWer használatának. Kialakítható a HR törzs mellett akár Ingatlan törzs, Adós törzs, Eszköz törzs, Szerződés törzs, Megbízó törzs vagy bármi. Az üzleti folyamatok minden esetben a megfelelő törzshöz kapcsolódnak.

 

Szabadság igénylés a gyakorlatban - példa

 1. Igény beérkezése – egy kolléga megjelöli tervezett szabadságát a rendszerben
   
 2. Igény ellenőrzése – a rendszer részben automatikusan és a jóváhagyást végző munkatárssal kiegészítve megvizsgálja, hogy az igénylő rendelkezik-e elegendő szabadsággal illetve, hogy valamilyen projekt vagy határidő kapcsán vannak-e feladatai az igényelt időszakban
   
 3. Igény továbbítása – az igény ellenőrzése után a rendszer továbbítja az igényt a terület felelőse felé, az ellenőrzés eredményeivel együtt
   
 4. Jóváhagyás – az illetékes döntéshozó az igény és a körülmények ismeretében meghozza döntését, miszerint az igényt jóváhagyja vagy elutasítja
   
 5. Visszajelzés – A rendszer a jóváhagyás eredményéről értesítést küld az igénylő és a további illetékesek felé
   
 6. Háttérfolyamatok – a rendszer előállítja a jóváhagyott igénylés dokumentumait és a nyilvántartásban megjelöli az igényelt időszakot, mint szabadság – időt.
   
 7. A folyamat során a vállalatra jellemző dokumentum-sablonokból dokumentumok generálódnak és tárolódnak. Igénylési, jóváhagyási űrlapok, stb.

 

Azonnal használható megoldás

A legjobb rendszer sem jelent megoldást, ha a mögöttes folyamatok kialakításába hiba kerül. Épp emiatt az xFLOWer Cloud moduljai tartalmazzák azokat a bevált gyakorlatokon alapuló, előre elkészített folyamatokat, amelyek a használatba vétel első pillanatától kezdve biztosítják a professzionális munkaszervezést – vezetői szinten így csupán azt szükséges meghatározni, hogy melyik szerepkörben mely kollégák tevékenykednek, a többit a rendszer elvégzi.

Az xFLOWer Cloud szabadság és munkaidő nyilvántartás megoldása mindezt tartalmazza és lehetővé teszi a teljes folyamat kezelését, függetlenül az igények, felhasználók és párhuzamos folyamatok számától. Az egyes részfolyamatok automatizálása szintén megoldott, így pénzt, energiát és időt spórol vállalata számára.

Az eredmény? Transzparens, nagyrészt automatizált munkaidő nyilvántartás és szabadság - kezelési folyamatok, amelyek csökkentik munkatársai terheltségét, munkaidőt takarítanak meg és biztosítják a precíz végrehajtást.