RPA - Irodai robotika

Digitális munkaerő és workflow - automatikus folyamatok

Gyors folyamatfejlesztés

Az üzleti folyamatok fejlesztése idő, erőforrás és költségigényes feladat volt - eddig! Az xFLOWer grafikus folyamatszerkesztőjével a folyamatgazdák is maguk fejleszthetik a hozzájuk tartozó üzleti folyamatokat programozás és az IT osztály bevonása nélkül. Így a folyamatfejlesztési projektek idő és erőforrás igénye akár 60-90% - al csökkenthető.

 

Teljes folyamatok automatizálása

Az xFLOWer folyamatmotorja képes teljes üzleti folyamatok automatizálására is. Míg egy RPA bevezetése általában egy-két részfeladat automatizálása a cél, workflow rendszerrel a teljes üzleti folyamathoz tartozó feladatok több, mint 90%-a is automatizálható lehet, függően a feladatok természetétől.

 

RPA integráció

Egy hatékony RPA rendszer nem működhet elszigetelten, különösen, ha az általa automatizált tevékenység egy nagyobb, összetettebb tevékenységlánc részét képezi. Az xFLOWer képes interfészeken keresztül kommunikálni RPA megoldásokkal és további IT rendszerekkel is, így összekötve az addig elszigetelten működő rendszereket is.

 


Rugalmas folyamatfejlesztés - gyorsan és hatékonyan

Az üzleti folyamatfejlesztési, folyamat módosítási projektek többnyire hosszadalmas, sok erőforrást és több szervezeti egység bevonását igénylő feladatok, melyek során rengeteg olyan járulékos költség is keletkezik, amik szükségtelenül csökkentik a projekt pénzügyi hatékonyságát. Akár néhány folyamatlépés módosítása is több hétbe - akár hónapba - telhet, amennyiben túlzottan leterhelt az IT osztály vagy további fejlesztéseket igényel a megvalósítás. A módosítás csupán ezután válik tesztelhetővé, majd - amennyiben mégsem 100% - os a megfelelőség további időt és erőforrást emészt fel a végleges folyamat kialakítása és implementációja. Az xFLOWer grafikus folyamatszerkesztő segítségével azonban mindez elkerülhető. Az eszköz kifejlesztésének célja az volt, hogy a folyamatgazdák, szervezeti egységek vezetői vagy akár maguk a felhasználók - megfelelő jogosultságok birtokában - gyorsan, az IT bevonása és fejlesztés nélkül, hatékonyan változtathassák meg a futó folyamatokat vagy hozhassanak létre újakat. A folyamatok implementációja így akár néhány napra csökkenthető, majd a tesztelést követően rövid idő alatt véglegesíthető. Az xFLOWer grafikus folyamatszerkesztő felületén olyan egyszerűen szerkeszthetők - "rajzolhatók" - folyamatábrák, mintha Visio - t vagy más, egyszerű folyamatmodellező eszközt használnánk - csakhogy az xFLOWer - ben megrajzolt folyamatok mentést követően azonnal futnak a rendszerben, nem szükséges sem fejlesztés, sem külön implementációs projekt. A folyamathoz meghatározott dokumentumok, sablonok és űrlapok is már a mentést követő első futásnál bekerülnek a rendszerbe és a továbbiakban kizárólag ezek kerülnek felhasználásra. Lépjen velünk kapcsolatba és tudja meg mennyivel hatékonyabb lehetne folyamatszervezése xFLOWer - el!

 

Bemutató igénylésTovábbi tájékoztatás

 

M2M üzleti folyamatok automatizálása

xFLOWer - ben lehetőség van teljes üzleti folyamatok automatizálására, akár több rendszeren keresztül, RPA megoldásokkal együttműködve is. Ebben az esetben az üzleti folyamat modellezése és implementációja is xFLOWer - ben történik. A folyamat futtatása közben az xFLOWer szükség szerint más rendszerekből is adatokat gyűjt, illetve adatokat továbbít más rendszerek felé is. Ez az adatbázis szintű együttműködés lehetővé teszi teljes, több rendszeren keresztülfutó folyamatok automatizálását. Az xFLOWer azonban többet nyújt: akár már működő szoftver robotokkal is kommunikál megfelelő interfészeken keresztül. Így a tipikusan RPA - k által végzett részfeladatok - pl. ügyféladatok gyűjtése, rendszerezése, rögzítése, űrlapok kitöltése, stb. - is beilleszthető az üzleti folyamatba, ahol a keletkező, RPA - k által előállított adatok átkerülnek az xFLOWer adatbázisába, majd a folyamat tovább lép az kijelölt folyamatmodell szerint. Így a szoftverrobotok által végzett tevékenységek folyamatlépésként kerülnek definiálásra és megvalósulásukat is a workflow motor felügyeli. A rendszer univerzális funkcionalitása ugyanakkor lehetővé teszi, hogy amennyiben a folyamat során bárhol hibát, eltérést észlel, úgy humán erőforrást is bevonjon a folyamatba, akár a hibajavítás, akár más feladatok tekintetében. Megfelelő integrációs megoldás esetében az xFLOWer workflow motorja még akár a feladatok automatikus delegálására is képes a szoftver robotok számára; emiatt az egyes részfeladatok automatikusan kioszthatók a digitális munkaerő részére is. Az automatikus feladatkiosztás tekintetében akár több eltérő feladatot végző robot számára is lehetséges delegálni, mivel az egyes típusú robotokhoz xFLOWer - ben skill - ek (kompetenciák) rendelhetők, így a bizonyos típusú tudást igénylő részfeladatok mindig, automatikusan a megfelelő "képességgel" rendelkező robotokhoz kerülhetnek. Ismerje meg az xFLOWer - t és aknázza ki a digitális munkaerőben rejlő valódi potenciált!

 

Bemutató igénylésTovábbi tájékoztatás

 

RPA workflow integráció - a digitális munkaerőn túl

Az RPA és workflow rendszerek közötti határvonal tekintetében egyelőre nincs „hivatalos” állásfoglalás. Megközelítésünkben az RPA - k olyan repetitív feladatok automatizálására szolgálnak, melyek legfeljebb néhány lépésben valósítanak meg bizonyos tevékenységeket, viszont öntanuló és további képességeik miatt alkalmasak olyan feladatok automatizálására is (pl. hangalapú adatrögzítés, adatmásolási feladatok, stb.) amelyek a workflow rendszerekhez képest más típusú működést követelnek meg. A workflow rendszerek viszont hosszabb, összetett, sok részfeladatból álló tevékenységláncok kezelésére és automatizálására szolgálnak, melyekre nem az RPA - k funkcionalitása a legalkalmasabb. Az xFLOWer workflow a legtöbbet hozza ki mindkét megoldásból. Integrációkon keresztül beilleszti az RPA típusú feladatokat, tevékenységeket bármely üzleti folyamatba, így lehetővé téve teljes folyamatok automatizálását, legyen szó emberi erőforrást is igénylő vagy kizárólag rendszerek közötti automatizációról. A kétirányú integráció lehetővé teszi, hogy a workflow rendszer az RPA - k által generált adatokat használja fel az üzleti folyamat végig vitele során, és ellenkező irányba történő adatáramlást is biztosít: a workflow átadhat az RPA számára olyan adatokat, melyek alapján a részfeladat robotikus elvégzése lehetővé válik. Így gyakorlatilag robotizált modellt hozunk létre olyan humán erőforrást is igénylő folyamatokból, melyekben az eddig kollégák számára kiosztott elvégzendő feladatokat – vagy azok egy részét - robotok végzik el. A tevékenységek összességét ugyanakkor a workflow irányítja és helyezi kontextusba a kialakított folyamatmodellen keresztül.

 

Bemutató igénylésTovábbi tájékoztatás

 

WORKFLOW KERETRENDSZER

xFLOWer Cloud  egy olyan keretrendszert biztosít, mely azonnal tartalmazza a működéshez legfontosabb üzleti folyamatokat és törzsadatokat, de ezek gyorsan testre szabhatók akár a bevezetés szakaszában, akár később bármikor módosíthatóak, bővíthetők!

Az xFLOWer Cloud egy felhő alapú szolgáltatás, de tulajdonképpen „csak” egy alapkeretet biztosít ahhoz, hogy olyan vállalati környezetet hozzon létre magának, amelyben nem kell minden negyedévben egy új szoftveres megoldás kiválasztásán törnie a fejét. Nézze meg az xFLOWer Cloud kínálatát. Az xFLOWer Cloud bevezetésével ezekhez a modulokhoz Ön is bármikor hozzáférhet: ha most van szüksége rá akkor most, ha csak később akkor ezek az xFLOWer Cloud kereteibe pillanatok alatt beemelhetőek utólag is.

Az xFLOWer Cloud a kisebb magyar vállalatoktól kezdve a nemzetközi nagyvállalatokig komoly referenciákkal rendelkezik.

MUNKAFOLYAMATOK

xFLOWer Cloud-ban mindent folyamatok vezérelnek, ezekhez dokumentumok kapcsolódhatnak. A folyamatok lépésről lépésre vezetik végig a munkatársakat az ügyintézési tevékenységeken, így véletlenül sem maradhat el semmilyen munkaerő kezeléshez kapcsolódó ügyintézési tevékenység.
A munkafolyamatok nem érnek véget a munkaórák rögzítésénél. xFLOWer munkaerő kezelés modulja a munkaórák és szabadságolások folyamatán túl az igénylések, jóváhagyások és helyettesítések teljes operatív életciklusát kezelik. Mindezeken túlmenően a keretrendszerbe könnyedén beemelhető bármilyen munkafolyamat vezérlése. 
Ön dönti el, hogy milyen folyamatokat fog használni: alapértelmezésben a modul tartalmazza a szabadságkezelés, hiányzás, igénylés és jóváhagyások folyamatait, természetesen az Ön igényeinek megfelelően paraméterezve. Amennyiben másmilyen folyamatokat kíván bevezetni, úgy természetesen erre is van lehetőség.

 

Tudjon meg többet!