Workflow rendszer

Mi az a LOW-code?

Low coding-ról általában

Egyre nagyobb az igény arra, hogy egy informatikai eszközöket ne szoftverfejlesztőknek, tervezőknek, programozóknak kelljen létrehoznia. 

Lássuk be, hogy ez egy valós igény. Egy-egy informatikai projekt bevezetésének ma az a legnagyobb buktatója, hogy szoftverfejlesztőkkel akarunk üzleti folyamatokat megértetni. Lássuk be, sok esetben nem párosul egy programozói tudás azzal a képességgel, hogy optimalizálni tudjon egy HR beléptetési, egy értékesítési vagy egy számlakezelési folyamatot.
Emiatt egyre nagyobb az elvárás arra, hogy üzleti elemzők azonnal működő szoftvereket tudjanak létrehozni, anélkül, hogy akár 1 sor programot írniuk kellene, sőt anélkül, hogy tudnák, hogy mi a különbség egy Java vagy egy .NET vagy az SQL programnyelvek között.   

Low coding eszközök erre adnak lehetőséget: rajzolással, draganddrop-ozásal, paraméterezéssel működő szoftvereket lehessen építeni, gyorsan / hatékonyan.

A Gartner előrejelzése szerint 2024-ig low-code platformokon fog készülni a vállalati alkalmazások 65%-a. 

Előnyök

Egyedi rendszerek - programozó csapat nélkül

xFLOWer low coding módszertanának  alapvető tulajdonsága, hogy amennyiben előre meghatározott ügymenet szerint végrehajtható üzleti környezetben működő vállalatról van szó (már pedig majdnem minden cég ilyen), akkor programozó csapat nélkül lehet tetszés szerint üzleti logika alapján feladatkezelő rendszereket lehet építeni. Lényegtelen, hogy jóváhagyási, dokumentumkezelési, HR, ügyfélszolgálat, sales vagy termelésirányítási feladatokról van szó, ember-ember vagy ember-gép  vagy gép-gép kapcsolatok xFLOWer-ben történő lerajzolásával kis és nagy cégek – elsősorban back office – automatizációja valósítható meg. 

Gyors bevezetés

Képzeljen el egy olyan céget, ahol van 100 excel tábla, ezek az excel-ek működtetik a céget…  és van 2 munkatársa, akik ezeket az excel-ek ismerik. Képzelje el, hogy ez az a két emberek holnap felmond. 

xFLOWer például arra alkalmas, hogy 100 excel táblában működtetett vállalati működést modernizálja és egy egységes felületre ültesse. 
Miután minden üzleti folyamat xFLOWer felületeken kerül   kialakítása a hierarchia minden szintje támogatva lesz a napi munkában, mind az adatrögzítői, mind a döntéshozói, mind a legfelsőbb szinteken dolgozó munkatársak hatékonyabban fog tudni dolgozni. 

Munkafolyamat kezelő rendszer

Általános képzés része

Felmerül a kérdés, hogy a low-code platformok használatához kell-e képzés. Egy-egy eszköz, legyen az szövegszeresztő / táblázatkezelő / hírlevélküldő használata felszínesen néhány óra vagy nap alatt elsajátítható, de mély tudást csak sok gyakorlással és tanulással lehet szerezni. 

Ma már egyre több oktatási intézmény képez kifejezetten low-code tananyag alapján, low-code szakértőket. Írhatnánk azt is, hogy low-code fejlesztőket, de ez fura szóösszetétel, egyébként helyes és használandó.
A legtöbb “informatikával” foglalkozó oktatási intézményben ma már tananyag szinten foglalkoznak low coding képzéssel. A Green Fox Academy témába vágó összefoglalója ezen a linken elérhető, de pl. a Udemy oldalán is rengeteg képzés közül választhatunk.  
xFLOWer esetén testreszabott képzést adunk, általában egy-egy konkrét üzleti problémát közösen oldunk meg a hallgatókkal. Az xFLOWer-ben közösen megoldott üzleti probléma a tanulási folyamat első lépése, mely után hasonló feladatokat már egyedül is meg fog tudni oldani a résztvevő. 

Folyamatkezelő CRM rendszer

Eszközök

Az RPA eszközöktől kezdve a dragandrop-pal építhető egyedi mobilalkalmazásokikg rengeteg különböző low-code platform áll ma már rendelkezésre. Felsorolni is nehéz lenne ezek fajtáit is. 

xFLOWer egy workflow alapú fejlesztő eszköz, melyben az üzleti környezet lerajzolására az alábbi eszközök állnak rendelkezésre:

 • Folyamatszerkesztő
  Visio szerű folyamatábra
 • Űrlapszerkesztő
  Képernyőrészletek, beviteli, megjelenítő felületek
 • Sablonszerkesztő
  Word/pdf/email sablonok kialakítása
Workflow rendszer - problémamegoldás

Low-code, gondolkodás nélkül?

Sokan arra számítanak, hogy a low-code nullára redukálja a fejlesztési folyamat minden aspektusát, a tervezéstől a kódolásig.

Ez nem így van, sem az xFLOWer, sem más eszköz nem fogja magától megválaszolni az alábbi kérdéseket, egy rendszer megtervezése ugyanúgy gondolkodást és tervezést igényel.

 • Mit akarnak a felhasználók?
 • Hogyan fognak a dolgok illeszkedni egymáshoz?
 • Honnan származnak az adatok?
 • Hogyan működnek a folyamatok?
 • Milyen jogosultságokra van szükség?
Projekt menedzsment szoftver

Lorem ipsum dolor sit amet makbet dükben incsom du a haventuritom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam eget viverra nibh, ut facilisis arcu. Sed vehicula consectetur ante ut molestie. Aliquam euismod nunc quis consequat luctus. Morbi eu congue sem, id varius mi. Donec placerat feugiat leo, sed fermentum nibh. Proin non elit vel nisl tristique lacinia. Nulla varius est et odio vestibum. quis mollis dui mattis. Sed tristique varius purus fermentum rutrum. Pellentesque augue lacus, pellentesque sit amet.

Projekt menedzsment szoftver

Lorem ipsum dolor sit amet makbet dükben incsom du a haventuritom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam eget viverra nibh, ut facilisis arcu. Sed vehicula consectetur ante ut molestie. Aliquam euismod nunc quis consequat luctus. Morbi eu congue sem, id varius mi. Donec placerat feugiat leo, sed fermentum nibh. Proin non elit vel nisl tristique lacinia. Nulla varius est et odio vestibum. quis mollis dui mattis. Sed tristique varius purus fermentum rutrum. Pellentesque augue lacus, pellentesque sit amet.

xFLOWER - low code platform

xFLOWer egy olyan eszközrendszert biztosít, mellyel a tervezői tevékenység azonnal összeköthető a megvalósítással. 
Egy asztalnál ülve – akár virtuálisan – az üzlet folyamatot ismerő kolléga mondatai azonnal lerajzolhatók xFLOWer eszközeivel. A rajzolás eredménye mindenféle informatikai varázslás nélkül mentés után azonnal működő informatikai rendszerré válik. 
Gyorsan kialakítható mindenfajta ügykezelés típusú tevékenyég, ahol előre meghatározott üzleti logika alapján hajtódnak végre feladatok, keletkeznek döntések, készülnek dokumentumok. Érthetünk ezalatt emberek alkotta tevékenységeket (humán folyamatok – pl. hagyd jóvá) vagy gépek közti együttműködéseket (gépi folyamatok – pl. aki tartozik, annak menjen levél) vagy ezek vegyes kombinációját. 

Felhasználási esetek

Webshop ügyfélszolgálat

Webshop ügyfélszolgálat

Régiónk egyik legnagyobb webshopja rengeteg megrendelést és az ezekkel kapcsolatos járulékos ügyintézést kezel (pl. panaszok: számlareklamációk, minőségi/mennyiségi kifogások, szállítás problémák) …

Elolvasom

Többet szeretne tudni? lépjen velünk kapcsolatba!