xFLOWer - számlázás

Jóváhagyások

Workflow rendszer ikon

Párhuzamos

Egymás után vagy párhuzamosan szeretne valamit jóváhagytatni?

Workflow szoftver ikon

Adat függő

Valamilyen adat függvényében (pl. érték) más típusú jóváhagyásra van szükség?

Workflow ikon

Csoportosan

Egyszerre szeretne jóváhagyni azonos típusú feladatokat (pl. 1 klikkel 20 számlát?)

Minőségbiztosítás folyamat alapon

Mindenféle folyamatok

Egy vállalat rengeteg üzleti folyamat szerint működik, de ezekben a tevékenységekben van egy közös elem: Jóvá kell hagyni bennük valamit!

 1. Egy panaszra adott választ megnézi a vezető kiküldés előtt
 2. Befogadunk egy számlát
 3. Fizetéselőleget adunk
 4. Elengedünk valakit szabira
 5. Jóváhagyunk egy szerződést
 6. Kihirdethetjük-e egy beszerzés eredményét
 7. Elfogadjuk-e a termék új desing-ját
 8. stb.
Jóváhagyások

Soros és párhuzamos

Vannak tevékenységek melyeket sorban, egymás után, “katonai rendben” kell megoldani, jóváhagyni. Kezdődik a hierarchia alján, majd kisebb főnök, nagyobb főnök, szép rendben. Egy elutasítás esetén visszacsorog a hierarchián a feladat a feladóig. Ezekben a típusú feladatokban egyszerre mindig egy felelős, döntnök van, ha ő elvégezte a tevékenységét. akkor folytatódik a feladat az előre kijelölt NEM, IGEN vagy bármi más úton (pl.: több infó kell, nem stimmelnek az adatok, térjünk vissza rá 2 hónap múlva, stb.)

De egy szervezetben rengeteg párhuzamos jóváhagyás is elképzelhető, ahol legalább 3 vezetőnek kell jóváhagyni vagy mindegy, hogy ki csak egy több szakértő nézzen már rá. Ezeknek a párhuzamos tevékenységeknek a lényege, hogy egyszerre több munkatársnál si megjelennek, majd az összes döntés befolyásolja a továbblépést. De ennek függvényében valakitől automatikusan el is kerülhet egy feladat (pl.: 3 személyből 2-nek kell jóváhagyni esetén, ha 2 jóváhagyás már megszületett, akkor a 3 személyre nem is várunk).

xFLOWer a cégvezetésben

Négyszemes, hatszemes, sokból egy

A párhuzamos folyamatokat lehet bonyolítani. pontosabban az élet bonyolítja.

Vannak feladatok, melyeket legalább két szereplőnek kell jóváhagyni, de lehetnek olyan feladatok is, melyeket egy adott tudással rendelkező kollegából legalább 3-nak. Például egy cikk a weboldalon akkor jelenhet meg, ha a 20 igazgatónk közül legalább 3 igazgató jóváhagyta. 

De természetesen vannak olyan feladatok is, melyek megjelennek több kollega munkakosarában (pl. oroszul beszélő ügyintézők), de ha már az egyikük magára veszi a feladatot, akkor a többieknél elintézetté válik.

CRM szoftver a cégvezetésnél

Értékfüggő jóváhagyás

Rengeteg olyan feladat létezik, ahol valamilyen meglévő információ szerint kell kiválasztani egy adott munkatársak vagy munkatárscsoportot. 

Egyszerű példa: 10 milliónál nagyobb értékű számla jóváhagyása. Ilyenkor lehet a folyamatot párhuzamosítani (legalább 3 igazgató írja alá), vagy egyből a hierarchia tetejére ugratni. 

 • De ugyanígy eltér  egy közüzemi számla jóváhagyása, egy szolgáltatási számlától,
 • vagy egy idegen nyelvű dokumentumot is más személyekhez irányítunk,
 • lehetnek időben vagy más adatbázisban tárolt értékek függvényében váltakozható döntések, melyek alapján egy más kiosztott jóváhagyást is újra kellhet tervezni:
  • Hány napja járt le a határidő?
  • Mekkora tartozása van az ügyfélnek?
  • Hány munkatárs van ma szabadságon?
Projekt menedzsment szoftver

Lorem ipsum dolor sit amet makbet dükben incsom du a haventuritom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam eget viverra nibh, ut facilisis arcu. Sed vehicula consectetur ante ut molestie. Aliquam euismod nunc quis consequat luctus. Morbi eu congue sem, id varius mi. Donec placerat feugiat leo, sed fermentum nibh. Proin non elit vel nisl tristique lacinia. Nulla varius est et odio vestibum. quis mollis dui mattis. Sed tristique varius purus fermentum rutrum. Pellentesque augue lacus, pellentesque sit amet.

TELJES ÜZLETI FOLYAMATOK KEZELÉSE

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

  További olvasmányok

  workflow szoftver blog cikk

  SOP vagy workflow szoftver?

  A vállalati back office folyamatok standardizálására népszerű megoldás a Standard Operating Procedure (SOP) dokumentumok használata, azonban egy workflow rendszerrel mindez még hatékonyabbá is tehető.

  Elolvasom
  Projekt menedzsment szoftver

  Miért használjon projekt menedzsment szoftvert?

  Minden sikeres cég számára elengedhetetlen a hatékonyság, ezért fontos, hogy olyan szoftveres megoldást használjon, amely megkönnyíti a napi munkát. Az xFLOWer projekt menedzsment szoftvere automatizált rendszerbe szervezi az elvégzendő feladatokat, és támogatja az együttműködést.

  Elolvasom
  beszerzési rendszer

  Átlátható folyamatok a logisztikában beszerzési rendszerrel

  Bármilyen profilú vállalatról legyen szó, a beszerzés – a logisztika egyik alappilléreként – nélkülözhetetlen része a zökkenőmentes és hatékony működésnek. A különböző eszközök, berendezések, alapanyagok, termékek vagy egyéb inputok rendelkezésre állása és elérhetősége nem ütközhet akadályba, hiszen az komoly problémát okozhat a vállalat működésében, és a költségeket is jelentősen megemelheti.

  Elolvasom