xFLOWer a jogi folyamatokban

JOGI FOLYAMATOK

Workflow rendszer ikon

Időtálló jogi keretrendszer

A jogi folyamatok, mint például szerződések elkészítése, véleményezése, jóváhagyása ma már komplex tevékenységlánc, ami rendszer szintű megoldást igényel. xFLOWer-el egységes folyamatokba szervezhetők e tevékenységek, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig minden tevékenység azonos határidőkkel, a megfelelő lépéseken és szereplőkön keresztül valósul meg.

Workflow szoftver ikon

Compliance

Compliance oldalról nem csak az egyes tevékenységek és dokumentumok, hanem a különféle auditok, ellenőrzések szervezése, megvalósítása is feladataink részét képezi. xFLOWer-ben ezeket is folyamatokba szervezhetjük, legyen szó tanúsítványok megújításáról, auditokról, ellenőrzésekről vagy egyéb compliance tevékenységekről, az xFLOWer mindig a meghatározott időben, automatikusan indítja el ezeket a folyamatokat, a megfelelő szereplők bevonása mellett.

Workflow ikon

Kiszámítható eredmények

A jogi folyamatok rendszerben történő kezelésével kiküszöbölhető az emberi hibák nagy része, valamint a határidők tartása is hatékonyabban valósulhat meg. Ugyanígy, sablonizált dokumentumok segítségével konzisztens eredményeket érhetünk el dokumentumok létrehozása, véleményezése, jóváhagyása vagy ellenjegyzése tekintetében is.

Vállalatirányítási rendszer bevezetése

Szerződéskezelés

A szerződések kezelése is megvalósítható xFLOWer-ben üzleti folyamatok mentén. Kialakíthatunk igény szerinti szerződéstárat, szerződéseinket archiválhatjuk, a bennük lévő adatok és határidők pedig szintén tárolásra kerülnek törzsadatokként. Így például egy szerződés megújításának határideje előtt az xFLOWer automatikusan képes elindítani a megújítási folyamatot, vagy a keltezéstől számított elévülési idő előtt figyelmeztethet, vagy akár automatikusan is archiválhatja a kérdéses szerződést.

Workflow a cégműködésben

Csapatmunka támogatása

xFLOWer-ben az üzleti folyamatok futtatása során tetszőleges mennyiségű szereplő bevonására van lehetőségünk. Ezek lehetnek részlegen belüli és több részleg bevonásán keresztül résztvevő kollégák is. A felhasználók különféle jogosultságokkal rendelkezhetnek, így mindenki a munkakörének megfelelő módon férhet hozzá a szerződésekhez. Így lehetnek szerkesztő, véleményező, betekintő, jóváhagyó, vagy akár tiltott felhasználók is, mindezt teljesen a vállalat igényeire szabva.

Jogi folyamatok a vállalatirányításban

Üzletfolytonosság

Az üzletfolytonossági tervben (BCP, Business Continuity Plan) meghatározott tevékenységek jelentős része xFLOWer-ben kezelhető üzleti folyamatként. Legyen szó akár automatikus infrastruktúra-változásról nem várt leállás esetében, vagy akár alternatív folyamatok indításáról, az xFLOWer kezeli mindezen folyamatok összességét. Ezen túlmenően a törvényi megfelelés – compliance – dokumentációk készítése, tárolása és visszakeresése is biztosított a rendszerben, így elkerülhetők a nem várt eseményekből következő jogi problémák is.

Automatizáció

Automatizált jogi dokumentumok

Képzelje el úgy a munkakörnyezetét, hogy  minden jogi dokumentum a helyére kerül. xFLOWer ilyenekre is képes:

 • Automatikusan generálódnak a szerződések (munka- , alvállalkozói, egyedi megbízási) és  kapcsolódó dokumentumok (pl. milyen egyszerű panasz levet sablonokból megválaszolni).
 • Minden dokumentumhoz az összes kapcsolódó “irat” elérhető. A számla mellett a TIG, a TIG mellett a PO, a PO mellett a szerződés, a szerződés mellett a jóváhagyója. 
  És mindennek az előzménye, a szerződés mellett az ajánlat, az ajánlat mellett az ajánlatkérés… , az ajánlatkérések mellett a bekért konkurens ajánlatok és a kiválasztás szempontjai.
 • Jó lenne egy kattintással elérni egy ügyfelünk minden korábbi adatát, dokumentumát, átlátni a korábbi döntéseinket? xFLOWer teljes ügyfél (partner, vevő, munkavállaló, beszállító…) történet mutat. 
Jogi folyamatok - xFLOWer

Munkaidő & elszámolás

xFLOWer segítségével nyomon követhető, hogy melyik munkatárs mennyi dolgozott. 

Egy ügyvédi irodában xFLOWer segítségével rögzíthető, hogy melyik munkatársunk melyik projekten mennyit dolgozott.

xFLOWer nem egy számlázó rendszer, de különböző számlázó rendszerekkel – pl. szanlazz.hu – xFLOWer összekapcsolható, így a számlák kiállítása is automatizálható.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

  További olvasmányok

  Folyamatautomatizáció

  Üzleti folyamatautomatizáció lehetőségei

  Milyen feltételei vannak az üzletifolyamat-automatizációnak, hogy az sikerrel záruljon? Ma már minden vállalkozás vezetője tisztában van vele, hogy automatizáció nélkül nem maradhat versenyben. Ráadásul mindenhonnan azt hallani, hogy digitalizáció.

  Elolvasom