Üzleti folyamatok - CRM rendszer

Jogosultságkezelési folyamatok

Workflow rendszer ikon

Jogosultság igénylés

Belép vagy új munkakörbe kerül valaki? Ki tudja milyen jogot kell adni neki vagy elvenni tőle? És ami még ennél is nehezebb kérdés, ki tudja ezeket jóváhagyni és beállítani?

Workflow szoftver ikon

Jogok nyilvántartása

Tudta, hogy a legtöbb vállalatnál nem tudják megmondani, hogy egy munkatárs felmondása esetén milyen rendszerekhez fért hozzá?

Workflow ikon

Licencek nyilvántartása

Hány Office, Windows, Photoshop vagy xFLOWer vagy épp szamlazz.hu licence-ünk van összesen és ebből mennyi szabad?

Hozzáférések, jogosultságok kezelése

Jogosultságok kezelése

Minden vállalkozás használ informatikai rendszereket, így a munkatársak számtalan alkalmazáshoz kapnak hozzáférést. Az idő múlásával a munkatársak egyre több új feladatot, hatáskört és jogokat kapnak, a jogosultságok, felhasználónevek és jelszavak pedig csak halmozódnak. 

A kilépett kollégák nem megfelelő kezelése ennél is kritikusabb: számos aktív bejelentkezési azonosító, postafiók, akár távoli bejelentkezési lehetőség marad véletlenül a szervezettől már távozott embernél a központosított felhasználó-menedzsment hiánya miatt.

Egy vállalat ma már megfelelően szervezett jogosultságkezelés nélkül elképzelhetetlen, nem is beszélve arról, ha valamilyen ISO szerű tanúsítány szerint működik.

Workflow a cégműködésben

Jogok nyilvántartása

A jogosultságokkal kapcsolatos legtöbb probléma az első komolyabb auditig (rosszabb esetben visszaélésig, illegális adathozzáférésig) nem is derül ki. Megfelelő központi nyilvántartás nélkül utólag nem kideríthető sem az adott időpontban meglévő hozzáférés jogossága, sem a jogok odaítélésének felelőse.

xFLOWer-rel szabályozott környezetben több dolog válik egyértelművé:

 • Kinek milyen jogai vannak?
 • Milyen rendszerhez (eszközhöz, ajtóhoz, géphez, épülethez, biztonsági kulcshoz) ki férhet hozzá és mikor?
 • Miből mennyi licence-szünk van még?
 • Ki, mikor, mit hagyott jóvá és miért?
xFLOWer integrált vállalatirányítási rendszer

Igénylési folyamatok

Képzeljünk el egy egyszerűsített hozzáférés igénylési folyamatot, milyen lépéseket támogat xFLOWer?

 • xFLOWer-ben rögzítésre kerül az új munkatárs érkezése, illetve munkaköre
 • A szabályzat alapján automatikusan megállapításra kerülnek a munkakörhöz tartozó jogosultsági szintek, rendszerek, eszközök és egyéb erőforrások
 • A modul minden igényt továbbít a meghatározott, illetékes felelősök felé – például jelszó, notebook és mobiltelefon  igénylést az IT osztály felé, gépkocsi igénylést a flotta menedzser felé, stb.
 • A modul akár a  belépés napját is meghatározhatja a jogosultság kiadások végső határidejeként, hogy az új munkavállaló mihamarabb tevékenykedhessen.
 • A modul ellenőrzi a szükséges jogosultságok igénylését, jóváhagyását és kiadását, probléma vagy késedelem esetén értesíti a felelős vezetőt
 • Az összes jogosultság és eszköz kiadásával a rendszer lezárja a folyamatot és tárolja a kiadott jogosultságok és eszközök adatait, így a későbbiekben visszakereshető, hogy mely munkatárs számára milyen eszközök, belépések és egyéb erőforrások kerültek kiosztásra
xFLOWer Audit

Ellenőrzések, ISO és társai

Minden valamire való szervezetnek el kell számolnia a belső vagy külső ellenőrzést végző szervezetekkel. Be kell tudni mutatni az igénylések folyamatát állapotát.
Sok szervezet ezt papíron végzi, pecsétel, tollal aláír, szkennel. 
Ön ne így dolgozzon, használjon erre xFLOWer folyamatokat. HA feltétlenül szeretnél xFLOWer-ből is kinyomtatható, hogy mi miért történt és épp milyen hozzáférésnek mi az állapota. 

Ezen kívül xFLOWer automatikusan, teljes körűen vagy szúrópróbaszerűen képes átvizsgálási, ellenőrzési folyamatokat indítani. P. minden hónap 20-én véletlenszerűen kisorsol egy személyt vagy rendszer, és dokumentáltan leellenőrizteti az aktuális jogosultságokat. 
Egy ISO auditor sírni fog örömében!

Projekt menedzsment szoftver

Lorem ipsum dolor sit amet makbet dükben incsom du a haventuritom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam eget viverra nibh, ut facilisis arcu. Sed vehicula consectetur ante ut molestie. Aliquam euismod nunc quis consequat luctus. Morbi eu congue sem, id varius mi. Donec placerat feugiat leo, sed fermentum nibh. Proin non elit vel nisl tristique lacinia. Nulla varius est et odio vestibum. quis mollis dui mattis. Sed tristique varius purus fermentum rutrum. Pellentesque augue lacus, pellentesque sit amet.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

  További olvasmányok

  workflow szoftver blog cikk

  SOP vagy workflow szoftver?

  A vállalati back office folyamatok standardizálására népszerű megoldás a Standard Operating Procedure (SOP) dokumentumok használata, azonban egy workflow rendszerrel mindez még hatékonyabbá is tehető.

  Elolvasom
  Projekt menedzsment szoftver

  Miért használjon projekt menedzsment szoftvert?

  Minden sikeres cég számára elengedhetetlen a hatékonyság, ezért fontos, hogy olyan szoftveres megoldást használjon, amely megkönnyíti a napi munkát. Az xFLOWer projekt menedzsment szoftvere automatizált rendszerbe szervezi az elvégzendő feladatokat, és támogatja az együttműködést.

  Elolvasom
  beszerzési rendszer

  Átlátható folyamatok a logisztikában beszerzési rendszerrel

  Bármilyen profilú vállalatról legyen szó, a beszerzés – a logisztika egyik alappilléreként – nélkülözhetetlen része a zökkenőmentes és hatékony működésnek. A különböző eszközök, berendezések, alapanyagok, termékek vagy egyéb inputok rendelkezésre állása és elérhetősége nem ütközhet akadályba, hiszen az komoly problémát okozhat a vállalat működésében, és a költségeket is jelentősen megemelheti.

  Elolvasom