Esettanulmányok

Vízművek dokumentumkezelés

A probléma

Ügyfeleink vízi közműszolgáltatással foglalkozó vállalatok. Az ÉRV az ország egyik legnagyobb hazai szolgáltatója, ráadásul nem csak “hagyományos vízszolgáltatás” a feladatuk, hanem a tervezési tevékenységektől a laboratóriumi vizsgálatokig rengeteg olyan feladatot végeznek, melyhez dokumentumok kapcsolódnak. Ezen tevékenységek, különösen nagy ügyfélszám mellett rendkívül összetett működést és belső folyamatokat eredményeznek, melyek kezelése egy megfelelő célrendszer nélkül olyan alacsony hatékonyságú lehet, hogy az már akár a vállalat működőképességét is veszélyeztetheti.

Megoldás xFLOWer-el

Dokumentumkezelés

xFLOWer érkezteti, szkenneli és az összes papír alapú dokumentumot és részben elektronikus levelet. Ez a tevékenység NEM csak egy sima szkennelést és egy excel táblához hasonló nyilvántartást jelent. A dokumentumok a típusuknak megfelelő üzleti folyamatokhoz kapcsolódnak az xFLOWer workflow moduljában, így a dokumentumok elintézési folyamata is informatikailag támogatott és követhető.
A fenti folyamat alapú megközelítés könnyen érthetővé válik, ha összehasonlítunk egy panaszlevelet, egy vízóracsere igénylést, egy vízóra állás bejelentést vagy egy beérkező számlát. Ezen tevékenységek ügyintézési folyamata, így a teendők és az ehhez kapcsolódó, prompt és későbbi jogosultságok nagyban jelentősen eltérőek.

Operatív CRM funkciók

Az xFLOWer a dokumentumokat és az ügyeket CRM logikával csoportosítja, így egy-egy ügyfél vagy hatóság ügyei, dokumentumai összekapcsolódva jelennek meg. Másodpercek alatt a korábbi évek teljes ügyintézési folyamata lekérdezhető, bármilyen korábbi érkezett vagy küldött dokumentum letölthető.

Integráció

Alkalmazásunk technikai interface-ekkel kapcsolódik a számlázást és egyéb nyilvántartásokat intéző Libra rendszer felé, így a felhasználók a különböző rendszerek adatait egyként tudják kezelni (nincs szükség például dupla adatrögzítésre).

Jelentés készítés

Az xFLOWer riport eszközei segítségével nem csak a munkatársak munkája hasonlítható össze, hanem az különböző ügyintézési folyamatok is kiértékelhetőek (miért lett hirtelen több panasz? milyen ütemben állnak át az ügyfelek a papír alapú kommunikációról e-mailre? mennyivel változik az átlagos ügyintézési idő karácsonykor? stb.)

További esettanulmányaink

Kárbejelentések kezelése Workflow-val

Ügyfelünk Magyarország egyik meghatározó biztosítótársasága. Lakásbiztosításra szerződött ügyfeleik számára assistance szolgáltatást is kínálnak a klasszikus biztosítási szolgáltatásokon túlmenően; azaz ha például egy ügyfélnél valamilyen káresemény történik, akkor a biztosító azonnal intézkedik a kár elhárítása érdekében.

Elolvasom