Esettanulmányok

Komplex nyomdai folyamatok vezérlése xFLOWer-rel

xFLOWer a nyomdaiparban

Nyomdaipari partnerünk felfutóban lévő vállalkozás, így túlhaladta azt a szintet, hogy kézzel, vagy Excel táblázatban kövessék le a folyamatban lévő ügyeket. Az egyes megbízásokat projektként tartják nyilván, ezen projekteket továbbítják a partner nyomdák felé, ahol az igényeknek megfelelően tudják kivitelezni a munkákat. Egyaránt foglalkoznak kis és nagyobb példányszámú nyomdai előállítással, viszont ezeket a folyamatokat teljesen eltérően kell kezelni.

A probléma

Nyomdai kivitelező partnerünk gyorsan növekedő, professzionális szolgáltatást nyújtó vállalat. Tevékenységük során nagy és kis példányszámú kivitelezési feladatokat is ellátnak, amiket projektként, megbízáshoz vagy ügyfélhez rendelve tartanak nyilván. Az így létrejövő projektek kerülnek továbbításra a kivitelező szervezeti egységek vagy partnerek felé. A vállalakozás gyors növekedése következtében már nem volt lehetséges a projektek manuális kezelése, emiatt partnerünk olyan rendszert keresett, ami egységes felületen kezeli a különféle megbízásokat és projekteket, lehetőséget biztosítva arra , hogy az egyes projekt típusokhoz egyedi folyamatokat lehessen hozzárendelni.

Megoldás xFLOWer-el

A bevezetést követően az egyes projektek és feladatok rögzítése és továbbítása is az xFLOWer – ben történik. Általános meghatározás szerint minden folyamat az adatok begyűjtésével kezdődik, ahol a rendszer – paraméterezés szerint – megállapítja, hogy kis vagy nagy példányszámú kategóriába esik – e a megrendelés. Ezt követően a rendszer ellenőrzi a szükséges adatok meglétét, projektet generál a begyűjtött információk alapján, és továbbítja az adatokat a technikai tervezésért felelős munkatársak számára. Már itt megtörténik a feladatok kiosztása a szervezeti egység szintjén és a szükséges határidők is kijelölésre kerülnek. A technikai tervezés után a rendszerbe visszaérkező adatok automatikusan továbbításra kerülnek – a projekt típus szerinti – kivitelező egységhez, legyen az partner vagy házon belüli kivitelezési csoport.

Így a kis példányszámú projektek főként digitális, míg a nagy példányszámú munkák inkább offszet kivitelezésre kerülnek továbbításra. A rendszer a kivitelezés során is figyeli a határidők betartását illetve az esetleges részteljesítések, mintadarabok elkészültét is. A kivitelezés végeztével az xFLOWer gondoskodik a nyomatok, kiadványok ügyfélhez juttatásáról, azaz kezeli a szállítás és átadás folyamatát is, figyelemmel arra ,hogy mely projekt esetén milyen szállítási megoldás (saját autó, postai küldés vagy futárszolgálat) került paraméterezésre. Így a szállítás ideje és költsége is optimalizálható, ami nagyban segíti a projektek sikeres és költséghatékony lezárását, valamint növeli az ügyfél elégedettségét is, hiszen alacsonyabb költséggel és gyorsabban történhet meg a teljesítés.

Teljes adatbázis kezelése

A rendszer természetesen minden adatot saját adatbázisában is tárol úgy, hogy az egy adott ügyfélhez tartozó projektek valamint a projektekhez tartozó leszállítandó anyagok is mentésre kerülnek. Ennek következtében minden projekt esetén visszakereshetőek a forrásfájlok, határidők és költségek, így az utánnyomás költsége jóval alacsonyabb ahhoz képest, mintha másik nyomdát választana a megrendelő. Ennek következtében partnerünknél megnövekedett a meglévő ügyfelek megrendelés állománya is, mérhető, konkrét üzleti eredményt biztosítva számára az xFLOWer segítségével.

További esettanulmányaink

Kárbejelentések kezelése Workflow-val

Ügyfelünk Magyarország egyik meghatározó biztosítótársasága. Lakásbiztosításra szerződött ügyfeleik számára assistance szolgáltatást is kínálnak a klasszikus biztosítási szolgáltatásokon túlmenően; azaz ha például egy ügyfélnél valamilyen káresemény történik, akkor a biztosító azonnal intézkedik a kár elhárítása érdekében.

Elolvasom