xFLOWer

Blog

A testreszabott üzleti szoftverek szükségességéről


Minden vállalkozás más és más. Máshogy működnek, más koncepciók alapján végzik tevékenységüket, ennek megfelelően teljesen eltérő, egyedi igényeik lehetnek a működésüket támogató szoftverek tekintetében is. Vajon lehetséges olyan dobozos terméket találni a piacon, amely teljes körűen kiszolgálja az egyedi igényeket? Nem valószínű. Ezzel szemben egy testreszabott megoldás magasabb ár kategóriát képvisel, amit nem feltétlen szeretnénk kifizetni. Mi a megoldás? Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mi jár nagyobb költséggel: a cégműködés átalakítása a doboz megoldás bevezetése okán vagy a testre szabás költsége, ami egyszeri költségként ugyan magasabb, viszont nem szükséges átalakítani a céget? A tapasztalat azt mutatja, hogy szinte minden esetben a jól felépített cégműködés megtartása kedvezőbb még akkor is, ha a testreszabott szoftver egyszeri költsége magasabb. Hiszen a bevezetést követően a vásárolt eszköz pontosan úgy fog működni, ahogyan elvárjuk, és ahogy a cég számára szükséges.

Ne felejtsük el, hogy a cég üzleti környezete, működése változhat, ehhez az elsőre megfelelőnek tűnő dobozos megoldás biztosan nem fog illeszkedni. Ezzel szemben, ha testreszabott megoldást vásároltunk, akkor alacsony költség mellett átalakíthatjuk úgy, ahogyan a cég számára éppen szükséges. Ezzel rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatunk vállalatunk számára. Emellett – különösen egy növekedési pályán lévő cég esetében – kiemelten lényeges, hogy a szoftver nem fog elakadásokat okozni, azaz ha a meglévő megoldást skálázzuk, az ki fogja szolgálni nem csupán a megváltozott, hanem a megnövekedett igényeket is. Az alábbi interjúban Jámbor Árpádot, a Record Kft. ügyvezetőjét kérdeztük erről a problémakörről, gondolatait mindenképpen érdemes megfontolni.

 

Az interjút ezúton is köszönjük!

workflow szoftver blog cikk

SOP vagy workflow szoftver?

A vállalati back office folyamatok standardizálására népszerű megoldás a Standard Operating Procedure (SOP) dokumentumok használata, azonban egy workflow rendszerrel mindez még hatékonyabbá is tehető.

Elolvasom
Projekt menedzsment szoftver

Miért használjon projekt menedzsment szoftvert?

Minden sikeres cég számára elengedhetetlen a hatékonyság, ezért fontos, hogy olyan szoftveres megoldást használjon, amely megkönnyíti a napi munkát. Az xFLOWer projekt menedzsment szoftvere automatizált rendszerbe szervezi az elvégzendő feladatokat, és támogatja az együttműködést.

Elolvasom
beszerzési rendszer

Átlátható folyamatok a logisztikában beszerzési rendszerrel

Bármilyen profilú vállalatról legyen szó, a beszerzés – a logisztika egyik alappilléreként – nélkülözhetetlen része a zökkenőmentes és hatékony működésnek. A különböző eszközök, berendezések, alapanyagok, termékek vagy egyéb inputok rendelkezésre állása és elérhetősége nem ütközhet akadályba, hiszen az komoly problémát okozhat a vállalat működésében, és a költségeket is jelentősen megemelheti.

Elolvasom